Nieuwsberichten over ‘voeding’

Het lijkt gelukt om de site weer in de lucht te krijgen. Ongeschonden zelfs. (hiep-hoi!)

Van Ingrid ontving ik een mail met bestanden om te delen. Hieronder de links:

 

 

‘Ik ben geen robot’ – beveiliging ingebouwd

Beste mede-veranderaars,

We hebben op onze site ongewenst bezoek gehad. Gevolg was dat ik niet meer kon inloggen én dat er twee nieuwe ‘gebruikers’/abonnees waren (terwijl de mogelijkheid om in te schrijven niet geactiveerd is!).

Welnu, e.e.a. lijkt hersteld, de extra abonnees zijn verwijderd, maar om herhaling te voorkomen heb ik een extra sluisje aan de poort geïnstalleerd, je moet laten zien dat je geen robot bent. Helaas, maar blijkbaar nodig.

N.B. één van de gebruikers had een mailadres van een Russische provider, de ander weet ik niet..

Keuze voor lokale economie / Jos Jans-Beeke (Handel)

Beste mensen,

Afgelopen week sprak ik met Jos Jans-Beeke (Sanidrome). Jos is veel bezig met duurzaamheid. Ik vroeg hem naar zijn bijen (hij is imker). Dat ging goed, maar… het was toch  dwaas dat al dat (landbouw)gif niet verboden werd. Hij vond het niets, dat was duidelijk.
Vervolgens ging het gesprekje over zijn geografische werkgebied. Daarin had hij een aantal jaren geleden een bewuste keuze gemaakt. Het is mooi om hem in het kader van ‘kiezen voor lokale economie’ daarover wat vragen te stellen (en dat te filmen). Hij is charmant ‘kort door de bocht’ in zijn woordkeuze. Zijn ’taal’ zal voor velen zeer helder zijn.

 

Overigens, heb je al nagedacht over een rol(letje) als penningmeester? Dan kunnen we het geld veiligstellen 😉 (zie een vorig bericht) / Groet, Bert

kwartje gevallen over economie

Gisteren bij het bespreken van de PR en de voorbeelden die Ton enthousiast op begon te lepelen, ontstond er iets in mijn hoofd wat ik gisteravond pas een woorden kon geven. Ik wil het graag delen.
In de voorbeelden die gisteren over tafel gingen was de context dat we onder het thema ‘economie’ bedrijven gaan belichten die het in de huidige economie goed doen op gebied van duurzaamheid. Dat roept bij mij de vraag de vraag op of we dan niet richting valkuil gaan.
Als we iets willen laten zien van de circulariteit of sluiten van kringlopen, kan dat op deze manier op z’n plaats zijn (als deze bedrijven daar goede voorbeelden van zijn). Maar als we iets willen laten zien over vormen van economie die meer duurzaam zijn en minder ten koste van mens en natuur gaan, is dit misschien niet de meest handige weg.

Lees meer

Maarten Schamp, de docent van de feel-good-robot

Ik heb vanmorgen een gesprekje gehad met Maarten Schamp. Aanleiding was een vermoeden van zijn diepere bedoelingen achter met maken van de robot. En dat was zo. Hij is bezig met sociale duurzaamheid en zou o.a. graag een verschuiving zien naar meer positiviteit, minder rapportcijfers en meer feedback (als ontwikkelinstrument). We hebben verkend of dat we elkaar zouden kunnen versterken.
Hij is zeer geïnteresseerd in onze beweging. Ziet ook raakvlakken (denk o.a. aan design-ontwerpen) en wil graag op één of andere manier aangesloten blijven/contact houden.
Ter info.